Google: Τέλος στα αντίγραφα ασφαλείας φωτογραφιών

Google: Τέλος στα αντίγραφα ασφαλείας φωτογραφιών

​  ​

Κι αυτό γιατί η Google θα καταργήσει τη δυνατότητα του Google Drive για υπολογιστές (Drive for desktop) να ανεβάζει αυτόματα φωτογραφίες και βίντεο στο Google Photos. Η αλλαγή αφορά κυρίως όσους έχουν επιλέξει συγκεκριμένους φακέλους στον υπολογιστή τους ώστε το περιεχόμενό τους να αποθηκεύεται αυτόματα στο Google Photos.

Τι αλλάζει

Το Drive for desktop, μέχρι σήμερα επέτρεπε στους χρήστες Windows και Mac να επιλέγουν φακέλους στον υπολογιστή τους και να ενεργοποιούν την αυτόματη μεταφόρτωση των φωτογραφιών και των βίντεο αυτών των φακέλων στο Google Photos. Πλέον η συγκεκριμένη λειτουργία αποσύρεται. Η Google έχει ήδη περιορίσει τη δυνατότητα δημιουργίας νέων φακέλων backup μέσω του Drive for desktop, ενώ οι υπάρχουσες ρυθμίσεις συνεχίζουν προσωρινά να λειτουργούν κατά τη μεταβατική περίοδο. Από τις 10 Αυγούστου 2026, όμως, το Drive for desktop δεν θα χρησιμοποιείται πλέον για το συγκεκριμένο backup.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που έχουν ήδη δημιουργήσει αντίγραφο ασφαλείας στο Google Photos παραμένουν διαθέσιμα. Η αλλαγή αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα ανεβαίνουν νέα αρχεία από τον υπολογιστή.

Επομένως, οι χρήστες δεν χρειάζεται να ξανανεβάσουν το υπάρχον περιεχόμενό τους μόνο και μόνο εξαιτίας της αλλαγής.

Τι πρέπει να κάνουν όσοι χρησιμοποιούν το Drive για backup φωτογραφιών

Όσοι βασίζονται στο Drive for desktop για την αυτόματη αποθήκευση φωτογραφιών από τον υπολογιστή τους θα πρέπει να μεταφέρουν τη διαδικασία στο Google Photos.

Η διαδικασία είναι απλή:

  • Ανοίξτε το Google Photos στον υπολογιστή σας.
  • Μεταβείτε στις ρυθμίσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.
  • Επιλέξτε την επιλογή για backup φακέλων.
  • Επιλέξτε τους φακέλους του υπολογιστή που περιέχουν τις φωτογραφίες και τα βίντεο που θέλετε να αποθηκεύονται αυτόματα.
  • Περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
  • Ελέγξτε στη συνέχεια το Google Photos ώστε να βεβαιωθείτε ότι τα αρχεία εμφανίζονται κανονικά.

Ο στόχος της Google

Το Google Drive θα εξακολουθήσει να χρησιμοποιείται για συγχρονισμό και αποθήκευση αρχείων, ενώ το Google Photos θα αναλαμβάνει αποκλειστικά τη διαχείριση και δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας φωτογραφιών και βίντεο.

Για τον μέσο χρήστη η αλλαγή μπορεί να περάσει σχεδόν απαρατήρητη. Για όσους, όμως, διατηρούν μεγάλες φωτογραφικές βιβλιοθήκες στον υπολογιστή ή μεταφέρουν συχνά υλικό από φωτογραφικές μηχανές, θα χρειαστεί να γίνει νέα ρύθμιση ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα το αυτόματο backup.

Το βασικό συμπέρασμα, σύμφωνα με το Economic Times είναι ότι οι ήδη αποθηκευμένες φωτογραφίες δεν χάνονται. Αυτό που αλλάζει από τις 10 Αυγούστου είναι ο τρόπος με τον οποίο θα ανεβαίνουν στο cloud οι νέες φωτογραφίες και τα νέα βίντεο από τον υπολογιστή.

 ​ Live 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *